Verstopt toilet leidt tot een verrassende ontdekking!

Terwijl ze bleven graven, ontdekte de familie een valse dubbele vloer! Hoewel ze geen idee hadden wat hieronder zou zitten, wilden ze graag doorgaan met onderzoeken. Deze klus zou niet langer een eenvoudige pijpfix zijn. Bovendien zou de opgraving vrijwel zeker langer dan een week duren. Voor zover hij wist, kon het zelfs maanden duren! Maar dat maakte niks uit, want Faggiano en zijn zonen waren extreem enthousiast en nieuwsgierig! Alles wat Faggiano kon zien onder de valse vloer waren stukjes van bestrating die er heel oud uitzagen… Om het beter te bekijken moesten ze nog veel verder graven. Uiteindelijk was het gat zo groot dat ze een beter zicht kregen op wat er zich beneden hen schuilhield. Faggiano en zijn zonen deden een verbluffende ontdekking. Het blijkt dat het nieuwe restaurant van Faggiano bovenop een oude schat is gebouwd!

Ze hebben dag en nacht doorgewerkt en het kostte hen weken, maar uiteindelijk konden ze de dubbele vloer helemaal verwijderen. Uiteindelijk kwamen ze terecht op een andere verdieping, die leidde naar een graf gebouwd door de messapians! De Messapians leefden meer dan 2000 jaar geleden in de regio, lang voordat zelfs de Romeinen hier kwamen. “We vonden ondergrondse gangen en andere kamers, dus we bleven maar graven, opzoek naar meer” zei Faggiano.

Al snel ontdekte het Faggiano-team een graan opslagkamer die de oude Romeinen in dienst hadden. Daarna bleef het gezin rondzoeken om te zien wat ze nog meer konden vinden. Verrassend genoeg vonden ze ook een kelder van wat leek op een Franciscaans klooster was. Zoals je je kunt voorstellen, bracht Faggiano urenlang door met het verkennen van de verborgen ruimtes onder zijn restaurant. Al snel veranderde hetgeen wat begon als een klein project in een familie-obsessie. Hoe meer tijd Faggiano onder zijn toilet doorbracht, hoe interessantere dingen hij vond! Maar de geweldige ontdekkingen hielden daar niet op… Bekijk wat hij nog meer vond op de volgende bladzijde!