Verstopt toilet leidt tot een verrassende ontdekking!

Na het vinden van de verborgen kamers, geloofde Faggiano dat het verstandiger was om de ontdekking voor zichzelf te houden. Hij dacht dat buren en vrienden te veel vragen zouden stellen, of een deel van de opgravingen wilden claimen. Faggiano sprak zelfs met zijn zonen af dat ze niks mochten vertellen aan hun moeder, omdat hij bang was dat ze heftig zou reageren op de ontdekking. Bovendien was Faggiano bang dat deze vondst voor problemen zou zorgen met autoriteiten of historici wat betreft de voltooiing van zijn restaurant.

Nog een reden waarom Faggiano het niet aan zijn vrouw wilde vertellen was waarschijnlijk vanwege de nieuwe aanpak om de ruimte verder te onderzoeken. Hij bond namelijk een lijn rond Davide, zijn jongste zoon. Daarna liet hij de jongeman zakken om verder op onderzoek uit te gaan in de ruimtes onder zijn restaurant. Faggiano wilde graag zelf zien wat er in de onderliggende lagen lag. Hoewel het erg gevaarlijke was voor een 12-jarige jongen, was Davide meer dan blij om zijn vader te helpen. Al snel begonnen de buren zich ermee te bemoeien, vanwege de rotzooi en het lawaai.

De buren werden achterdochtig en kwamen met beschuldigingen dat Faggiano en zijn zonen bezig waren met een illegale opgraving. Dus besloten ze er iets aan te doen en waarschuwden ze de autoriteiten. Al snel ontving de familie een onverwacht bezoek van de politie die hen allerlei vragen begon te stellen over de activiteiten die ze onder het gebouw deden. Terwijl de inspecteurs op weg waren naar de verborgen ruimte van Faggiano, hadden ze een aantal geldige redenen om aan te nemen dat het Faggiano-team illegaal bezig was. Want in ItaliĆ« is het niet toegestaan om meer dan 50 cm diep in de grond te graven vanwege archeologische redenen. Hoe dit afliep… lees je op de volgende bladzijde!