Verstopt toilet leidt tot een verrassende ontdekking!

De politie gaf de opdracht aan Faggiano om niet verder te graven totdat de rechter had besloten wat er zou gebeuren, anders zouden er zware maatregelen volgen. Hoewel Faggiano en zijn zonen graag verder wilden gaan met verkennen onder het pand, wisten ze ook dat ze de Italiaanse wet moesten volgen. Erger nog, ze moesten wachten op het antwoord van de rechter. Uiteindelijk moest het gezin meer dan een jaar wachten totdat de rechtbank besliste dat ze verder konden graven.

Uiteindelijk hebben de autoriteiten hen toegestaan hun werk voort te zetten. Er zou echter één voorwaarde zijn: een archeoloog zou toezicht moeten houden op het werk. Bovendien had de archeoloog het recht om hun werk te allen tijde te corrigeren of stop te zetten, als ze geen orders opvolgden. Het leek eerlijk genoeg, en Faggiano was enthousiast over het nieuws! Hij kon niet wachten om weer te beginnen met graven! Nadat Faggiano de toestemming van de autoriteiten had gekregen, ging hij door met het verkennen van de ruïnes onder zijn gebouw. Naast het vinden van verschillende kamers en een Franciscaanse klooster, heeft het team ook veel attributen en gebruiksvoorwerpen gevonden.

Bovendien vond Faggiano ook lang verborgen muurschilderingen en religieuze flessen die door de Romeinen werden gebruikt. Faggiano en de archeoloog konden niet geloven dat de gevonden items allemaal uit verschillende tijdperken kwamen. Bovendien waren ze verbluft om de uitstekende staat waarin deze objecten zich bevonden. En de ontdekkingen bleven maar komen … Uiteindelijk werd Faggiano het graven een beetje beu. Faggiano probeerde tenslotte alleen een sanitair systeem te repareren. En hij wilde tenslotte nog steeds zijn droomrestaurant openen! Het werd allemaal te overweldigend voor Faggiano en zijn zonen. “Elke dag waren we aan het graven en elke dag vonden we weer nieuwe artefacten. Na een tijdje werd het routine”. Wat ze toen besloten hebben lees je op de volgende bladzijde.