Verstopt toilet leidt tot een verrassende ontdekking!

- Advertentie -

Uiteindelijk begon Faggiano een ander bedrijf. In plaats van een restaurant te openen, richtte Faggiano het “Museum Faggiano” op. Het is een onafhankelijk archief met de bevindingen van Faggiano en zijn zonen. Tegenwoordig is het Museum Faggiano een van de populairste plaatsen voor toeristen om te bezoeken in Italië. Het is zelfs een van de best beoordeelde musea van Lecce!

- Advertentie -

Hoewel het openen van een museum niet precies zijn oorspronkelijke plan was, is Faggiano enorm blij met het resultaat. Hij voelt zich ongelofelijk gelukkig dat hij een oude schat heeft gevonden onder zijn pand. Het is een droom, als iets uit een avonturenfilm! Nu, elf jaar later, is het museum nog steeds open voor iedereen die iets meer wil weten over het verleden van Lecce. Het museum neemt bezoekers mee door 2000 jaar geschiedenis. Na tonnen onderzoek slaagde Faggiano erin de hele geschiedenis van het gebouw te achterhalen.

De tour begint bij het begin: in het 5e jaar v.Chr. toen de Messapians in het land woonden. Later, in de Tempeliers (12e eeuw), begon de bouw van het gebouw. De Tempeliers beschouwden dit gebouw mogelijk als een belangrijke ontmoetingsplek, omdat zeldzame Tempelierssymbolen in de daktoren van het gebouw werden gevonden. Ergens rond 1300 werd het gebouw een klooster voor de orde van Franciscaanse Nonnen van Sint Clare. Dit verklaart veel van de vreemde vondsten die Faggiano ontdekte, zoals de ondergrondse kapel en de vele graven die hij in de catacomben vond. Natuurlijk zijn dit slechts een fractie van de “meer dan 5000 archeologische vondsten” die Faggiano ontdekte. Deze artefacten vertellen de geschiedenis van de stad en het gebouw, waardoor het een must-see is voor elke toerist in Lecce.

- Advertentie -
- Advertentie -