Vrouw transformeert 110-jarige boom in adembenemende kleine gratis bibliotheek

Toen een 110-jarige populierenboom in de voortuin van Sharalee Armitage Howard (een bibliothecaris, kunstenaar en boekbinder – ) moest worden verwijderd kwam ze op een briljant idee. Het compleet weglaten halen van de oude boom vond ze namelijk enorm zonde en ze dag potentie in het object. Ze had voorheen wel eens gelezen over zogeheten “gratis bibliotheken”.

mini-library-tree

Alle boekenliefhebbers zullen versteld staan van deze verbluffende bibliotheek. Het lijkt er totaal niet op, maar daarom is het ook zo uniek.De kleine bibliotheek, die zich in de voortuin van Sharalee bevindt, heeft uitnodigende stenen trappen, een schuin dak, een grote groene deur en warme binnen- en buitenverlichting.

De details van de bibliotheek zijn prachtig. Het is geregistreerd bij de Little Free Library non-profitorganisatie, dit is een organisatie waar “kleine gratis bibliotheken” zich bij aan kunnen melden. “Little Free Library” is ’s werelds grootste non-profitorganisatie voor het delen van boeken die tot doel heeft het uitwisselen en delen van boeken te stimuleren. Mensen kunnen gratis boeken uit de bibliotheek pakken, als ze er ook weer een gratis boek voor terugzetten. Er zijn momenteel meer dan 75.000 geregistreerde Little Free Libraries in 88 landen.

library-tree-free

En Howard’s boomstronkbibliotheek is er een van. Iedereen kan een Little Free Library opzetten en registreren, zolang deze maar boeken bevat en gemakkelijk toegankelijk is. Kleine huisjes en kleine schuurtjes zijn de meest voorkomende soorten Little Free Libraries. Maar de boomstronkbibliotheek is waarschijnlijk de meest opmerkelijke van allemaal. Sinds Sharalee in december foto’s van haar Little Free Library plaatste, is de kleine bibliotheek viral gegaan. Haar foto’s werden tienduizenden keren gedeeld en kwamen zo terecht in onder andere Frankrijk en Griekenland tot Turkije en TunesiĆ«! De hele wereld wilde de kleine bibliotheek komen bewonderen in het echt.

Bezoekers zijn van harte welkom om deze geweldige boomstronkbibliotheek in Coeur d’Alene (Idaho) te bezoeken. Maar mocht dat net iets te ver zijn, dan kan je altijd de dichtstbijzijnde gratis kleine bibliotheek vinden op de website van Little Free Library. Maar je kan ook de video hieronder bekijken om de kleine bibliotheek van dichtbij te bekijken.