Vader bouwt kinderbed voor zijn dochter van 3 houten pallets!

Pallets worden de laatste tijd voor veel meer dingen gebruikt dan alleen het vervoeren van goederen. Je ziet ze tegenwoordig als tafels, kasten en bloembakken. De vader van het volgende artikel had ook zo’n creatief idee! Hij had drie pallets bij een magazijn weggehaald en ging deze omtoveren tot een prachtig kinderbed voor zijn 5 jarige dochter! Die inmiddels te groot werd voor haar baby bedje.

Om te beginnen heb je tenminste 3 grote pallets nodig. De pallets die bij dit project gebruikt werden waren 122 bij 101 cm, de latten lagen hier vrij dicht tegen elkaar. Voor de rest heb je nodig:

– 5 lange bouten en bijpassende moeren
– Korte en lange schroeven
– Eventueel extra plankjes hout
– 5 wieltjes
– Schuurmachine en schuurpapier
– cirkelzaag
– Een boor

Stap 1. Schuren
Zorg dat alle pallets goed geschuurd zijn met de schuurmachine! Je wilt uiteraard niet dat je zoon of dochter zich bezeerd aan het bed, of splinters krijgt.

Stap 2. Op maat zagen
Kindermatrassen zijn over het algemeen vaak 70 cm breed. Zaag daarom twee pallets tot een breedte van ongeveer 73 cm (zodat je aan beide kanten nog 1,5 cm overhoudt). Als het goed is heb je nu twee pallets van 70 x 101 cm.

Stap 3. Aan elkaar vastmaken
Leg nu beide pallets naast elkaar en zet deze vast met bouten en moeren. Het bed is nu in totaal 202 cm lang, dit is natuurijk veel te lang voor een kinderbed. Een normaal kinderbed is ongeveer 140 cm. Zaag dus ongeveer 50 cm van de onderkant af.

Stap 4. Wielen plaatsen
Draai het onderstel om en plaats een wiel op elke hoek. Voor extra stevigheid kan je het vijfde wiel in het midden plaatsen.

Stap 5. Hoofdbord
Nu het onderstel klaar is, is het tijd om het hoofdbord en het voeteneinde te maken. Als het goed is heb je nog 52 cm over van elke pallet die je voorheen hebt afgezaagd. Plaats deze met schroeven vast als hoofdbord op het onderstel. Voor het voeteneind kan je het stuk hout nog ongeveer 20 cm korter zagen.

Stap 6. Hekje
Het bed is nu bijna klaar, mocht je voor extra veiligheid (zodat je kind niet uit bed rolt) nog een hekje aan het bed willen maken dan kan je dit met het overige hout doen.