Vader vindt oude autoband, wat hij ervan maakt is fantastisch!

Het hergebruiken van materialen is altijd leuk, maar het is al helemaal leuk als je er iets van kan maken waar je kinderen heel blij van worden. Dat moest deze vader ook gedacht hebben toen hij een oude autoband had gevonden. Aangezien zijn zoontje gek is op alles wat met auto’s te maken heeft, vond hij dit het perfecte DIY idee! Zijn zoontje laat namelijk altijd zijn speelgoed rondslingeren (herkenbaar?), maar dankzij de knutsel kunsten van zijn papa is dat straks verleden tijd!

Wat heb je in ieder geval nodig?

– Een autoband
– Drie plankjes
– Spijkers
– Hamer
– Verf

Zorg ervoor dat je de autoband van tevoren goed schoonmaakt! Het komt tenslotte op de kinderkamer te hangen. Meet hierna de band op om te kijken hoe breed je de drie plankjes moet zagen. Benieuwd hoe het eindresultaat eruit ziet?

Meet voor het middelste plankje de diameter van de binnencirkel en voeg 2 cm aan elke kant toe. Gebruik voor de bovenste en onderste planken de binnenste cirkeldiameter. Het gebruik van een verstekzaag voor het snijden van de planken is een stuk sneller, maar je kan ook een handzaag gebruiken.

Nu is het tijd om de band te verven in een kleur naar keuze! Indien je de plankjes een andere kleur wilt geven, doe dit dan eerst voordat je ze vastzet!

Wacht 24 uur tot de verf droog is en zet er dan iets leuks is, zoals deze auto collectie van Cars!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!