De volgende 9 dingen in huis moet je vaker schoonmaken.

Je eigen huis, dus je eigen regels, dit geldt ook voor het huishouden en het schoonmaken. Of je nu elke dag of een keer per week je huis een grondige reiniging geeft, er zijn een aantal dingen die iedereen vaker moet schoonmaken.

1. Dweil.
Heb je een dweil of mop die je los kunt draaien? Na het dweilen is het verstandig om de mop dan te wassen in de wasmachine, omdat er veel bacteriën en andere viezigheid in de kop blijft zitten. Je kunt de mop gewoon met vaat-, thee- en handdoeken mee wassen. Heb je een mop die niet in de wasmachine kan? Zet de kop dan emmer met heet water, afwasmiddel, gloor of gedistilleerde azijn.

2. Vuilnisbak.
Maak jij de containers wel een schoon? Nee, dan ben je niet de enige en wordt het hoog tijd dat je dat wel gaat doet. Als je de containers 1x in de 3 maanden schoonmaakt, door ze uit te spoelen met de hogedrukreiniger of tuinslang, gooi er een beetje baking soda en/of azijn in en laat het opdrogen.

Voor de groene container is dit net even anders. Weten hoe je die schoonmaakt? Je lees het hier!

3. Ovenhandschoenen.
Deze handschoenen zijn vaak het vergeten kindje in de keuken. Zijn ze bij jou ook lekker plakkerig en vies? Gooi ze dan echt even in de wasmachine. Al die bacteriën en bacillen die op de handschoenen zitten zijn niet bepaald lekker voor de volgende maaltijd. Herhaal dit proces om de drie maanden!

ovenhandschoenen schoonmaken

4. Koelkast.
Vlekken op en in je koelkast zijn eenvoudig schoon te maken, maar geef je jouw koelkast, zowel binnen als buiten, ook een grondige reiniging? Probeer het apparaat 1x in de 3 maanden zo’n reiniging te geven, zodat het er weer zo goed als nieuw uit ziet en ruikt.

Benieuwd wat je nog meer vaker moet schoonmaken? Bekijk dan snel het filmpje!

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.