Verboden voor mensen: dit eiland heeft een duister verleden!

In een stad waar meer mensen wonen dan huizen zijn, ligt nog altijd dit onbewoonde eiland waar niemand mag komen. Wat veel mensen niet weten is dat dit eiland een duister verleden met zich meedraagt… North Brother Island, bij New York, heeft een interessante geschiedenis als inrichting voor chronisch zieke patiĆ«nten die last hadden van tyfeuze koorts en pokken. Tegenwoordig is het onmogelijk om op dit eiland te komen aangezien het toegewezen is als een broedplaats voor vogels. En dat is misschien maar goed ook, want de dingen die op dit eiland zijn gebeurt, zijn vreselijk…

Alle gebouwen op het eiland, waaronder een ziekenhuis, een kerk en een mortuarium zijn nog steeds intact, maar al jaren onbewoond. Ben je benieuwd naar het duistere verleden van North Brother Island? In de East River van New York vind je het verlaten eiland, maar wat je misschien niet weet, is dat de East River helemaal geen rivier is. Het is een getijde-estuarium, ook wel een delta genoemd, met zoutwater afkomstig van zee.

Het loopt van Long Island Sound en stopt bij Upper New York Bay op het meest zuidelijke punt. Het was lange tijd het hart van de maritieme handel in New York en het was ooit de drukste zee-baan in de stad. Omdat er aan boord van handelsschepen veel ziekten voorkwamen, werden de zeelieden eerst afgezet op North Brother Island. Om zo te voorkomen dat de ziekten werden verspreid op het vaste land. Men kwam hier in barre toestand aan … Nieuwsgierig naar foto’s van deze tijd? Ga dan door naar pagina 3!