LET OP: Slaap jij met de verwarming aan? NIET DOEN! Dit is waarom!

LET OP! Heb jij het in de winter ook altijd super koud, en laat je daarom jouw verwarming in de slaapkamer aanstaan? Dan ben je zeker niet de enige. Het is namelijk logisch dat je in de ochtend niet wakker wilt worden in een kamer die aanvoelt als de noordpool. Maar deze logische reden is niet de slimste reden! Want slapen met de verwarming aan kan zeer ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, je leest ze hieronder.

1. Gewichtstoename
Uit onderzoek is gebleken dat slapen met de verwarming aan, gewichtstoename kan veroorzaken. Dit komt doordat je lichaam ’s nachts vet gaat verbranden als het koud is. Wanneer je de verwarming dus aanzet op een aangename temperatuur dan stopt dit proces en zal je stofwisseling langzamer gaan, waardoor je minder calorie├źn en vetten gaat verbranden in je slaap.

2. Flauwvallen
Wanneer je uit een ruimte komt waar de temperatuur lager is (bijvoorbeeld van buiten naar binnen) dan heeft dit gevolgen voor je bloeddruk en de bloedtoevoer naar je hart. Dit veroorzaakt veranderingen in het hartritme. Bij sommige mensen kan dit resulteren in flauwvallen of zelfs het krijgen van een hartaanval. Het is daarom aan te raden om de kachels niet te warm te zetten.

3. Uitdroging
We hebben niet voor niks frisse lucht nodig, wanneer je dus de ramen dicht doet en de verwarming aan laat staan krijg je een hele droge lucht in de kamer. Dit is zeer slecht voor het lichaam. Je lichaam raakt dan (zonder dat je het door hebt) uitgedroogd. Twee van de veel voorkomende symptomen hiervan zijn wakker worden met hoofdpijn en een droge geïrriteerde huid, dit is een teken dat jouw lichaam meer frisse lucht en vocht nodig heeft.

4. Veroudering
Wanneer je lichaam afkoelt maakt het melatonine aan, dit is een anti-verouderingshormoon. Het is wetenschappelijk bewezen dat je lichaam dit hormoon extra gaat aanmaken wanneer je in een temperatuur van minder dan 15 graden gaat slapen. Je huid blijft strakker en gladder en de aanmaak van rimpels wordt minder. Dus zet je verwarming uit en je blijft eeuwig jong!

Conclusie? Zet je verwarming uit zelfs al vriest het buiten. Je kan beter een extra deken erbij pakken dan slapen in een warme ruimte.
Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!