Op deze manier kom je van die vieze schimmel in de badkamer af!

Niemand wil schimmel in zijn huis, dus zodra je een schimmel uitbraak tegenkomt wil je deze zo snel mogelijk tegen gaan. De grote oorzaak van schimmel is dat de ruimte te vochtig is. Het beste is dus om te zorgen dat de ruimte droog wordt en dat er een goede luchttoevoer is. Maar mocht dit helaas onmogelijk zijn dan bestaan er ook verschillende schoonmaakmiddelen in de winkel waarmee je schimmel weg krijgt, maar deze zijn vaak prijzig. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden! Zo kan je zelf je eigen bestrijdingsmiddel maken door middel van een paar simpele ingrediƫnten. Lees hieronder hoe je dat doet!

1. Heet water, met zeep en baksoda
Mix een kopje heet water met een theelepeltje zeep en een klein kopje baksoda (voeg eventueel een olie toe voor de geur). Smeer dit mengsel door middel van een sponsje op de muur en laat het een paar minuten intrekken. Na 15 minuten kan je de schimmel er af schrobben.

2. Bleek en water
Doe 1/3 bleek en 2/3 water in een spuitfles en spray dit op het gedeelte met de schimmel. Laat de substantie opdrogen en spray daarna nogmaals de mix op de muur, begin nu te schrobben met een schuursponsje. Herhaal dit totdat de schimmel verdwijnt.

3. Azijn
Doe puur azijn in een spuitfles zonder het te verdunnen met water. Azijn heeft een milde zuurgraad waardoor het bijna onmogelijk wordt voor de schimmel om te overleven. Azijn vernietigd bijna 82% van de schimmel soorten.

Spray de azijn op de schimmel en wacht hierna een uur. Maak het daarna schoon met heet water en droog de oppervlakte met een handdoek.

4. Borax
Borax is een natuurlijk en goedkoop schoonmaakmiddel, wat ook wel bekend staat als natriumtetraboraat. Meng een kopje borax met drie liter water.

Smeer dit mengsel op de muur en laat het 15 minuten drogen. Ga daarna met een schuurspons de oppervlakte schrobben totdat de schimmel verdwenen is.

Heb je zelf een andere tip voor het verwijderen van schimmels? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!