Vlekken in je tapijt? Dit zijn de beste manieren om vlekken te verwijderen!

Niemand houdt van een vuil tapijt, maar tapijten hebben helaas snel vlekken. Je wandelt erover, je morst erop…  en zo kunnen tapijten veranderen in een echte nachtmerrie. Vrees niet: het reinigen van je tapijt hoeft geen bron van angst te zijn. Hier zijn enkele eenvoudige hacks om 8 verschillende tapijtvlekken te verwijderen.

Wijn: Eerst en vooral: gebruik een droge handdoek om eventuele extra wijn van het oppervlak van het tapijt op de deppen. Giet er vervolgens voldoende azijn over om de vlek volledig te bedekken. Dep het tapijt droog; wrijf er zeker niet op of je maakt het alleen maar erger. Strooi een lepel baksoda over de vlek, borstel het er goed in met een kleine tandenborstel en dep het tapijt nog eens droog. Zo goed als nieuw!

Chocolade: Je hebt misschien gehoord dat chocoladevlekken permanent zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Laat de chocolade helemaal uitharden. Gebruik een bot voorwerp om de extra chocolade van het tapijt af te schrapen. Voeg vervolgens een mengsel van afwasmiddel en water toe, dat de vlek bedekt. Schrob het in het tapijt en dep droog. Als iemand die van chocolade houdt, kan deze hack je leven redden!

Olie: Olievlekken zijn gewoon geen pretje. Strooi een lepel maiszetmeel over het gebied om de vlek gemakkelijk te verwijderen. Laat het ongeveer 30 minuten inweken. Giet dan wat afwasmiddel over de vlek en borstel dit alles in het tapijt met de tandenborstel. Borstel het goed uit, voeg water toe en borstel nog wat meer. Dep het droog, en alles is weer zo goed als nieuw!

Koffie: Koffievlekken zijn het allerergste! Verwijder eventuele extra vloeistof die bovenop het tapijt ligt. Giet afwasmiddel en water op het tapijt en dep het in het tapijt. Borstel er ook een beetje azijn in. Na een paar ogenblikken moet je het tapijt droogdeppen.

Modder: Kinderen zeggen dat modder geen kwaad kan, maar het zal je tapijt zeker beschadigen! Stofzuig zoveel mogelijk modder op en borstel de extra modder weg. Voeg vervolgens afwasmiddel en watermengsel toe. Borstel erover zodat het intrekt. Dep het droog, en opgelost!

Inkt: Giet er eerst een goeie dosis alcohol over. Dep vervolgens zoveel mogelijk van de vlek weg als je kunt. Herhaal dit proces totdat alle inkt is verdwenen. Het kan een paar keer duren, maar je tapijt zal er geweldig uitzien als je klaar bent.

Kaarsvet: Kaarsen kunnen nogal rommelig zijn, en de was is lastig te verwijderen. Plaats een vochtige papieren handdoek over de vlek. Wrijf vervolgens een strijkijzer op mediumwarmte over de handdoek. Na een paar minuten zal de was meteen smelten. Herhaal dit tot alle was uit de stof is verdwenen. Giet vervolgens alcohol over het gebied en borstel deze erin. Ziezo, dat was niet zo erg!

Verf: Thuisprojecten zijn genoeg kopzorgen zonder dat er verf op het tapijt gemorst wordt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Meng 1.5 theelepels azijn, 1.5 theelepels vaatwasmiddel en 2 bekers water. Gebruik een spons om de verf weg te schrobben en spoel het gebied af met koud water. Het is het beste om het tapijt schoon te maken terwijl de verf nog nat is, voordat hij een kans heeft om te drogen.

Het zal nooit fijn zijn om een tapijt schoon te maken, maar het hele proces kan met deze eenvoudige tips een stuk gemakkelijker worden. Geniet van schone tapijten in je hele huis.

How To Remove 7 Common Carpet Stains

How To Remove 7 Common Carpet Stains 😱Here's how: http://bzfd.it/2zGM3kF

Geplaatst door Nifty op Woensdag 15 november 2017