Zo kom je in en om het huis van die irritante vieze vliegen af.

Vliegen: naast het feit dat ze enorm irritant zijn, zijn ze ook gewoon vies. Hoe kom je van die vreselijk beestjes af? Je kunt natuurlijk die lelijke plak strips ophangen of een hor voor de deuren en ramen plaatsen, maar dat verpest je hele interieur. Ik heb een aantal andere mogelijkheden voor je gevonden om van vliegen af te komen. Deze tips zijn voor zowel binnen als buiten!

Sterke kruiden
Vliegen kunnen net zoals muggen en fruitvliegen slecht tegen de sterke geur van kruiden, dus begin je eigen kruidentuin of koop een aantal potjes in het tuincentrum en zet ze op de vensterbank of de keuken. Kruiden waar vliegen niet tegen kunnen zijn lavendel, basilicum, munt, rozemarijn en laurierblad. Bonus: je hebt gelijk lekkere kruiden om je gerechten mee op te leuken.

lavendel tegen vliegen

Kruimels en etensresten
Vliegen worden aangetrokken door etensresten en broodkruimels, dus heb je net boord gesmeerd, eten gekookt of een tosti gemaakt: neem het aanrecht of de tafel gelijk af met een doekje.

Prullenbak
Dit klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk dat je prullenbak afgesloten en schoon is. Verschoon de vuilniszak dus regelmatig en maak de vuilnisbak regelmatig schoon met heet water en eventueel een beetje zeep.

Keuken
Maak regelmatig op, onder en om keukenapparatuur, zoals koelkasten en vriezers, schoon met warm water en zeep. Wring daarna je vaatdoek en dweil goed uit en hang ze op om te drogen. Vliegen leggen hun eitjes ook in natte en vieze vaatdoeken en dweilen.

Schoonmaken keuken

Stilstaand water
Zorg dat je geen emmers en/of potten met stilstaand water in je tuin hebt staan. Vliegen worden aangetrokken door vochtige plekken en stilstaand water. Deze vliegende beestje leggen bijvoorbeeld hun eitjes in het water waardoor je alleen maar meer last krijgt van vliegen. Dus heeft het hard of veel geregend? Vergeet dan niet om je emmers en potten leeg te gooien.

Wodka
Vliegen vinden de geur van wodka vreselijk, dus blijven hier ver uit de buurt. Je kan dus zakjes met wodka ophangen in de tuin. Voor de echte durfal: je kan ook een beetje wodka op je huid deppen. Dat kan alleen wel een beetje stinken.

wodka tegen vliegen

Kruidnagel
Een andere oplossing om vliegen af te weren is kruidnagel. Verspreidt het over je tafel en je hebt geen last meer deze irritante beestjes.

Gft-bak
Het is ontzettend belangrijk om je gft-bak schoon te houden, zo voorkom je larven en uiteindelijk ook vliegen. Maak de container schoon met behulp van de tuinslang of een hogedrukreiniger. Vergeet niet om oude kleren aan te doen want je kan behoorlijk vies worden.

Spinnenwebben
Maak niet alle spinnenwebben in je tuin kapot. Spinnen vinden vliegen een heerlijk maaltje, dus vinden het helemaal niet erg om jouw werk te doen.
spinnenweb niet weghalen