Dit zijn de voordelen van het gebruik van azijn in de tuin!

Het maakt niet uit of je van jezelf al groene vingers hebt en al jaren tuiniert, elke tuin-eigenaar kan wel een paar goede tips gebruiken als het gaat om tuinieren! Want iedereen wil natuurlijk de mooiste bloemen en het lekkerste fruit in zijn tuin hebben groeien. De volgende tips die ik je ga vertellen variëren nogal van elkaar, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen, en dat is: Azijn! Bijna iedereen heeft het wel in zijn keukenkastje staan om er vervolgens mee te koken. Maar het schijnt dus ook heel nuttig te zijn voor in de tuin!

1. Onkruid gaat weg.
Wanneer je een goede reden zoekt om witte azijn in je tuin te gebruiken, dan is dit een hele goede! Azijn laat namelijk het onkruid verdwijnen zonder dat bloemen/planten aangetast worden. Doe azijn in een spuitfles en spuit op het onkruid, na enige tijd moet het onkruid verdwijnen.

2. Verhelpt schimmelinfecties.
Azijn is niet alleen goed voor het verdelgen van onkruid. Het kan ook helpen tegen verschillende infecties en schimmelinfecties. Ook hier geldt hetzelfde, doe wat azijn in een spuitfles (eventueel gemixt met water) en spuit dit op het geïnfecteerde gebied.

3. Verbeterd de groei.
Het klinkt raar, maar sommige planten houden juist van azijn en gaan hierdoor beter groeien. Planten zoals azaleas, rhododendrons, hydrangea en hortensia’s. Meng wat azijn in een gieter met water en geef dit aan de planten.

4. Het verbeterd de grond.
Wanneer je grond weinig voedingstoffen bevat kan azijn ook een handje helpen. Azijn kan namelijk de zuurgraad van de tuin versterken en het voegt ook ijzer toe.

5. Het stimuleert het ontkiemen van zaadjes.
Heb je wel eens zaadjes in de grond gestopt waarna er helemaal niks uit kwam? Het gebeurt vaker dan je denkt. Sommige zaden zijn van zichzelf erg moeilijk te ontkiemen. Azijn kan dit proces versterken! Leg de zaden voordat je ze in de grond stopt eerst een nachtje in een mix van (1/3) azijn en (2/3) warm water. Wanneer je ze de volgende dag in de grond stopt zullen ze sneller ontkiemen en groeien! Klik door naar de volgende pagina!