Dit zijn de voordelen van het gebruik van azijn in de tuin!

6. Je tuingereedschap wordt weer schoon!
Niet alleen is azijn handig voor in de tuin, ook je gereedschap ziet er na een azijn-beurt veel mooier uit! Wanneer je gereedschap roestig is of gewoon erg vies kun je ze inspuiten met azijn. Laat dit een paar minuten intrekken en maak ze daarna schoon met een doek. Je gereedschap zal hierna weer stralen!


7. Bloemen zullen langer meegaan binnenshuis.

Een dilemma voor elke tuin-eigenaar. Knip je de bloemen af of laat je ze nog lang levend aan de plant zitten? Met dit trucje kan je ook binnenshuis langer van je bloemen genieten. Vul de vaas voor een kwart met water, doe hier 2 eetlepels witte azijn bij en een theelepeltje suiker. Op deze manier zullen de bloemen langer mooi blijven!

8. Katten zullen wegblijven.
Katten zijn super lief maar kunnen ook een irritatie vormen in de tuin. Ze graven graag in de grond om hun behoefte te doen en ze trekken plantjes eruit. Het is bekend dat katten niet van de geur van koffiedik houden, maar katten houden ook niet van de geur van azijn. Je kan wat azijn spuiten rondom de gebieden waar de kat niet mag komen.

9. Beschermt tegen insecten.
Hoe frustrerend is het om te zien dat je fruit opgegeten wordt door insecten en fruit vliegjes? Meng 1 kopje water, ½ kopje azijn, ¼ kopje suiker en 1 eetlepel melasse. Doe dit in een pot of kan die je kan ophangen. Knoop dit aan de boom en zorg dat je het om de zoveel tijd vervangt. Door deze geur hou je de insecten en vliegjes op afstand.