Vrouw verzamelt honderden wijnkurken, wat ze ervan maakt is fantastisch!

Na het leegdrinken van een wijnfles gooi je vaak de fles in zijn geheel weg, maar wat als ik je vertel dat je iets heel leuks met de wijnkurken kan doen? Op internet zijn tientallen leuke ideeën te vinden! En wij gaan vandaag één van deze ideeën uitproberen!

Wat heb je nodig?

– 175 wijnkurken
– Lijmpistool
– Badmat
– Mesje

Ik hoor je denken “Hoe kom ik aan zoveel wijnkurken?”. Vaak bewaren restaurants de wijnkurken in een aparte afvalbak, je zou kunnen vragen of ze een week lang de wijnkurken voor jou willen bewaren. Een andere manier is om zelf 175 flessen op te drinken, maar dat lijkt mij een minder verstandig plan. (Je kan de wijnkurken gelukkig ook gewoon online bestellen!). Benieuwd naar het resultaat?

Hoe begin je?

Om te beginnen heb je een badmat nodig, voor dit project kan je het beste een badmat van bamboe gebruiken. Deze koop je bij de action al voor 2,99. De volgende stap is het doorsnijden van de wijnkurken.

Zodra je alle kurken doormidden hebt gesneden kan je de kurken vastlijmen op de buitenste rand van de badmat.

Als de buitenste rand vastzit kan je de rest van de kurken vast gaan lijmen. Plak ze in een mooie rechte lijn. Laat de badmat vervolgens ongeveer een dag drogen en je kan hierna genieten van je zelfgemaakte designer badmat!

Klik op de video hieronder als je alle stappen nog eens rustig wil doorlopen!