Vrouw vindt een houten pallet, wat ze ermee doet is fantastisch!

Wie houdt er niet van pallet projecten? Ze zijn goedkoop, gemakkelijk te bewerken en de resultaten zijn meestal ongelooflijk. Dat geldt ook voor deze pallettafel. Het is gewoonweg verbluffend, en het is gemakkelijk na te maken, zelfs als je geen ervaren houtbewerker bent.

Allereerst de benodigdheden:

– 1 grote houten pallet
– 4 tafelpoten
– Houten planken
– Verf in de kleur naar keuze
– Meerdere schroeven en spijkers
– Een boormachine
– Potlood
– Liniaal
– Zaagmachine
– Meubel of houtwax

Stap 1.
Laat de pallet rusten op een werkbank. Plaats de eerste tafelpoot op een hoek van de pallet en gebruik een potlood om markeringen te maken waar je de schroeven moet plaatsen. Doe dit ook voor de drie overgebleven tafelpoten. Boor gaten op elke markering en schroef de poten op de tafel. Draai de tafel om zodat deze op zijn poten staat.

Stap 2.
Klem de houten platen die je op de pallet wilt gebruiken één voor één vast en snij ze in een hoek van 45 graden.

Stap 3
Teken een rechte lijn in het midden van de pallet of plaats een liniaal. Leg de stukken hout langs een kant van de tafel met de hoek van 45 graden langs de rechte lijn.

Stap 4
Bevestig de stukken hout op de pallet met houtlijm en gebruik de elektrische boormachine om de planken stevig vast te schroeven. Doe dit vervolgens ook voor de andere kant van de tafel.

Stap 5
Teken vervolgens een rechte lijn langs de lange rand van de tafel en gebruik deze als een geleider om al het overtollige hout af te snijden met de cirkelzaag. Herhaal dit voor de andere kant van de tafel.

Stap 6
Gebruik indien nodig nog wat houtlijm en schroeven om een stuk hout aan elke hoek van de tafel te bevestigen. Snijd al het overtollige hout af aan beide korte zijden van de tafel. Bedek daarna het hele tafelblad met houtwax zodat de tafel langer meegaat en minder snel beschadigd.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!