Vrouw verzint geweldige oplossing met karton, dit moet ik ook doen!

Als je net als ik vaak pakketjes ontvangt, dan heb je nogal een overvloed aan karton in je huis. Het is zonde om het allemaal in de papierbak weg te gooien, dus kwam ik met het geweldige idee om het karton te gebruiken voor een “Doe-het-zelf” kerst project. Geloof me, dit wil jij ook in je huis hebben (En het is ook nog eens super schattig!)! Dus wat zeg je ervan? Zullen we beginnen?

Wat hebben we in ieder geval nodig?

– Niet onbelangrijk: KARTON!
– Het sjabloon (vind je op de volgende pagina)
– Een scherp mesje
– tape

Het is het beste om schoon karton te gebruiken waar geen figuren of letters op staan afgedrukt (tenzij je het karton nog gaat verven). Benieuwd wat we gaan maken? Het idee is om een (kers)herten kop te maken van dit sjabloon hieronder! Je ziet dit soort design artikelen wel eens in een woonwinkel hangen, maar dan zijn ze vaak ontzettend duur! Gelukkig kunnen we het ook zelf makkelijk maken.

Misschien word je bij het zien van het sjabloon nog niet gelijk enthousiast. Maar zodra je de stukken in elkaar zet en aan de muur hangt is het echt fantastisch! Knip het sjabloon dus uit het papier en plak dit met dubbelzijdig tape op het karton. Denk erom dat je ze niet te vast plakt, aangezien je het papier straks weer los moet halen. Zodra alle onderdelen opgeplakt zijn, begin je met het uitsnijden van het sjabloon. Ga snel door naar de volgende bladzijde om het project af te maken!

Karton kan soms best stevig zijn, dus je hebt een redelijk scherp mes nodig om dit uit te snijden. Pas op voor je handen! Gebruik indien nodig veiligheidshandschoenen. Ik heb een extra stuk karton onder het andere karton gelegd zodat ik niet per ongeluk in mijn tafel zou snijden.

Nu je alle onderdelen hebt uitgesneden is het tijd om het in elkaar te zetten! Gebruik de volgorde van de cijfers die op de onderdelen staan. Zet de onderdelen goed vast en voeg eventueel wat extra lijm toe. Als het goed is, ziet je eindresultaat er dan zo uit! Is dat niet prachtig?

Omdat het bijna kerst is, is het ook leuk om het hert te decoreren met kerst artikelen! Zo krijg je jouw eigen gemaakte rendier in huis.

Wil je meer van dit soort verhalen en projecten lezen? Klik dan snel door naar de volgende pagina!