Vrouw vindt tijdens het verwijderen van haar tapijt een bizar mysterie in haar huis

ze scheurden het oude tapijt in de hoek van de kamer weg en zagen tot hun verbazing dat er een verborgen luik onder zat. Was er al die tijd een geheime kamer onder het huis? Ze konden het zich amper voorstellen aangezien ze hier al een paar jaar woonde! Wat zou er zich onder het luik bevinden? Ze wrikten de mysterieuze deur open en gluurden voorzichtig in de ruimte eronder. Onder de deur was een trap, maar de huiseigenaar had geen idee waar deze naar toe leidde. De twee vriendinnen verzamelden alle moed om naar beneden te gaan…

ze moesten uiterst voorzichtig zijn om de kleine stijle houten trap af te lopen want deze was duidelijk in vele jaren niet meer gebruikt. Als ze een verkeerde stap zouden zetten, zou de trap zomaar kunnen breken. Overal lag stof en er hingen spinnenwebben. De mysterieuze kelder zag er absoluut oud uit. Hoelang zou het hier al gezeten hebben? Ze besloten met een zaklamp in hun hand langzaam naar beneden te lopen. Toen ze eenmaal beneden waren konden ze niet geloven wat ze zagen.

De stalen pijpen in de kelder waren verroest en er groeide zelfs schimmel op de muren! Het was duidelijk dat hier al jaren niemand meer was geweest. Toen de huiseigenaar en haar vriendin onderaan de trap kwamen, zagen ze een grote houten opbergkast aan een van de muren. Het was gevuld met tientallen glazen potten. De vriendinnen wisten niet precies waar deze potten mee gevuld waren totdat ze het van dichterbij bekeken… Benieuwd wat het was? Je ziet het op de volgende bladzijde.