Vrouw vindt tijdens het verwijderen van haar tapijt een bizar mysterie in haar huis

Toen ze de potten van dichterbij bekeken realiseerden ze zich dat deze glazen potten waren gevuld met allerlei soorten voedsel! De potten waren strak geseald en het was duidelijk dat ze werden gebruikt voor het wecken van voedsel, wecken is een methode voor het op lange termijn conserveren van levensmiddelen. Deze methode om voedsel te bewaren werd vooral vroeger veel gebruikt, toen men nog geen koelkast of vriezer had. Degene die deze kelder vroeger gebruikte, had duidelijk een talent voor het wecken van voedsel.

De glazen potten hadden na verloop van tijd natuurlijk wat schade opgelopen en ze waren allemaal bedekt met een dikke laag stof. Het was niet te zeggen hoe lang geleden ze waren verzegeld, maar het moet minstens enkele decennia zijn geweest! Normaal kan voedsel dat wordt geweckt, veel langer bewaard worden dan wanneer het in een koelkast staat of in de winkel ligt. Maar omdat de vriendinnen niet wisten hoelang het voedsel hier al lag, vertrouwden ze het niet en besloten ze om het voedsel weg te gooien.

Sommige potten zagen er zo vreemd uit, dat ze twijfelden of er wel voedsel in zou zitten! Misschien zat er wel een zelf gebrouwd middeltje in? Het was in die tijd namelijk niet ondenkbaar dat men ook eigen bier brouwde. De huiseigenaar besloot om alle potten te bewaren want het was nog steeds een ongelooflijk unieke ontdekking. En wellicht kon ze de potten wel opnieuw gebruiken als ze zelf ooit iets wil bewaren!