Dit is waarom je knoflook onder je kussen moet leggen!

Iedereen kent de scherpe geur en smaak van knoflook. Het voegt pit toe aan ontelbare gerechten. Maar knoflook is ook gezond, het bevat koolhydraten en eiwitten, plus essentiële mineralen en vitamines zoals vitamine B, natrium, kalium en magnesium. Regelmatig knoflook eten kan helpen om hart- en vaatziekten en metabole stoornissen zoals diabetes te voorkomen.

knoflook-kopen-gezond

De onmiddellijk herkenbare geur van knoflook komt van de allicine, een zwavelverbinding. Het maakt knoflook uitstekend voor de behandeling van infecties omdat het bepaalde soorten virussen efficiënter kan doden dan antibiotica. Knoflook bevat ook ontstekingsremmende en antioxiderende verbindingen die de optimale functie van alle lichaamssystemen ondersteunen. Maar we zijn nog niet klaar! Knoflook verbetert de doorbloeding, verlaagt het cholesterolgehalte en helpt zelfs voortijdige veroudering te voorkomen door oxidatieve schade te verminderen.

knoflook-ademt-beter

1. Je ademt beter
Een van de redenen waarom je knoflook ’s nachts onder je kussen moet leggen, is omdat het geblokkeerde neusholtes bij verkoudheid kan verminderen. De allicine verdunt het slijm, zodat het wegloopt. Je ademhaling zal verbeteren, wat het op zijn beurt een stuk makkelijker maakt om in slaap te vallen. Als het niet voldoende is om een teentje knoflook onder je kussen te leggen, kun je ook gaan stomen met knoflook voordat je naar bed gaat. Plaats eenvoudig 3-5 geplette knofloken in een pan met kokend water, zet het vuur uit en adem dan de stoom in. Pas op dat je niet te dicht bij de pan komt want de stoom is heet. Meer redenen weten? Klik dan snel door.