Dit is waarom je knoflook onder je kussen moet leggen!

2. Je wordt minder snel ziek
Knoflook is ook een krachtige antibacteriële werking en kan veel voorkomende ziektekiemen uitschakelen voordat ze je ziek maken. Ze kunnen de duur van de verkoudheid ook verkorten. Onderzoekers denken dat dit komt omdat allicine in staat is om twee groepen enzymen te blokkeren waardoor infectieuze microben in een gastlichaam kunnen overleven.
Als je regelmatig met knoflook onder je kussen slaapt, kun je ziekteverwekkende kiemcellen tegengaan. Je kan er ook voor kiezen om knoflook capsules te slikken, deze zijn te koop bij de plaatselijke drogist.

knoflook-capsules-minder-snel-ziek

3. Je slaapt beter
Slapen met knoflook onder je kussen is een goede remedie tegen slapeloosheid die al eeuwen wordt gebruikt. Het is gek om te denken dat een geur zo krachtig als knoflook kan kalmeren, maar het werkt. Het ruiken van de allicine in knoflook kan je helpen in slaap te vallen en in slaap te blijven, zodat je rust echt herstellend werkt.
Naast het slapen met knoflook onder je kussen, kan het eten van meer knoflook je magnesium- en kaliumopname verhogen. Deze twee mineralen spelen een essentiële rol in de slaap door je spieren te ontspannen en een chemische stof te produceren die GABA wordt genoemd. GABA is het signaal van het lichaam dat het tijd is om te kalmeren.

knoflook-beter-slapen-kussen

Gaat insecten tegen
Als je je ooit zorgen hebt gemaakt over een spin die in je mond kruipt terwijl je slaapt of dat je wakker wordt met een hoop muggenbeten, dan zul je het op prijs stellen om wat extra bescherming onder je kussen te hebben. Knoflook is giftig voor insecten en dat weten ze maar al te goed, dus als je knoflook onder je kussen hebt, ontmoedigt het ze om naar je toe te gaan.

knoflook-werkt-tegen-insecten