Wi-Fi in huis: superhandig of juist levensgevaarlijk?

Het is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld dat ieder huishouden wifi heeft. Superhandig, maar hoe veilig is wifi? Welk effect heeft wifi op onze gezondheid, en natuurlijk in het bijzonder op die van onze kinderen? Uit onderzoek is gebleken dat verschillende negatieve gevolgen heeft voor ons welzijn, van de staat van ons brein tot de kwaliteit van onze slaap.

De potentiële gevaren van wifi:

1. Wifi verstoort de ontwikkeling van het kind
De niet-thermische radiostraling van wifi kan de normale celontwikkeling verstoren. Dat kan al gebeuren bij een foetus. Deze straling beïnvloedt het groeien van het weefsel bij kinderen en jongeren. Zij zijn, meer dan volwassenen, vatbaar voor straling en lopen daardoor meer kans op problemen met hun ontwikkeling.

2. Wifi kan lijden tot slapenloosheid
Draadloos internet heeft ook een grote gevolgen op de slaap. Heb je vaak het gevoel dat je niet in slaap kan vallen of heb je een onregelmatig slaappatroon? Dan kunnen jouw mobiele telefoon en wifi daar misschien de schuldigen van zijn. Mensen die worden blootgesteld aan elektromagnetische straling hebben meer moeite met in slaap vallen. En we weten allemaal dat een slaaptekort negatieve gevolgen voor de gezondheid heeft.

Nieuwsgierig naar de andere redenen en hoe je dit kan voorkomen? Klik dan snel door naar de volgende pagina!