Oud winkelcentrum omgebouwd tot 48 luxe appartementen!

Woningnood onder studenten en starters komt veel voor, vooral in grote steden. In Amerika hebben ze daar iets op bedacht! In plaats van het oudste winkelcentrum ooit neer te halen, hebben ze besloten om het om te bouwen tot 48 kleine luxe appartementen! Toen het 188 jaar geleden werd gebouwd, was de Arcade Providence het eerste winkelcentrum van Amerika ooit, met 48 verschillende boetieks. Nu zijn die winkels omgebouwd tot 48 kleine appartementen met een mix van bedrijven, waaronder restaurants, een koffiebar en een nieuwe kapsalon.

Het drie verdiepingen tellende gebouw heeft een klassiek-Griekse architectuur: zuilen, stenen muren en een groot centraal binnenplein verlicht door dakramen. Tijdens de renovatie zijn de bovenste twee verdiepingen van winkels omgebouwd tot micro-appartementen variërend van 65 tot 85 vierkante meter (en geprijsd van $850 tot $1500 per maand). In het winkelcentrum is elke volledig ingericht appartement voorzien van een verhoogd eenpersoonsbed boven een dressoir met vier laden, een kleine keukentafel, een bank, een 50-inch flatscreen-tv en een complete badkamer.

De appartementen hebben een open indeling, zonder volledige barrière tussen de slaapkamer en de keuken. De keukens zijn uitgerust met een mini-koelkast, gootsteen, vaatwasser en magnetron – maar geen ovens of kookplaten. Dit is helaas niet toegestaan vanwege bepaalde bouwwetten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gezonde kant en klare maaltijden die je kan opwarmen in de magnetron. Ook ligt het winkelcentrum tussen veel restaurants en cafes, dus aan eten komen is geen probleem!Het appartement is precies geschikt voor één persoon, maar door de grote bank in de kamer is er genoeg ruimte om vrienden uit te nodigen voor een gezellig avondje.

“Niet alleen biedt het centrale plein in het winkelcentrum gefilterd licht aan de appartementen, maar het wordt de ‘openbare straat’ die buren met elkaar verbindt.

Er zijn gemeenschappelijke ruimten met wasmachines en drogers en er is een opslagruimte om fietsen te stallen of andere spullen te bewaren die niet in de appartementen passen. Moeilijk te geloven dat dit het allereerste overdekte winkelcentrum van Amerika ooit was!