Door een zinkgat in zijn oprijlaan kwam dit oude geheim tevoorschijn!

Simon Marks woont in een gewone buurt in een normale rijtjeswoning in Luton (Engeland), tenminste.. dat dacht hij. Tot hij op een dag met zijn auto naar het werk wilde rijden en opeens 50 cm met zijn auto in de grond zakte. Hij kreeg zijn auto geen kant meer op.

driveway-stones-sinkhole

Toen hij uitstapte om te kijken wat er aan de hand was, zag hij dat de auto vastzat in een zogeheten zinkgat. En dit was het begin van een groot geheim, wat zich al die tijd onder zijn huis heeft schuilgehouden. Zinkgaten ontstaan wanneer de aarde in elkaar zakt. Dit kan komen door verschuiving van verschillende aardplaten, of wanneer er zich een gasbel in de grond bevindt. Ook ontstaan er vaak zinkgaten wanneer het voor een hele lange tijd geregend heeft.

De grond verplaatst zich dan, waardoor er een gat ontstaat. De meeste mensen zouden het vreselijk vinden om een zinkgat in de oprijlaan te hebben. Maar Simon vond het juist interessant en wilde wel eens weten hoe het gat er vanbinnen uitzag. Simon verteld: “Ik was in eerste instantie doodsbang dat het hele huis zou verdwijnen, ik nam wat foto’s en stuurde ze naar mijn vader. Toen ik daarna een paar stenen uit de weg tilde, vond ik een verroestte ladder, ik nam mijn selfiestick en hield deze in het gat, waar ik vervolgens twee kamers zag.” Hij besloot zijn vader om hulp te vragen en kroop toen vervolgens zelf in het gat…

driveway-stones-ladder

“Mijn vader zag het en zei meteen dat het een schuilkelder was. We hebben het gegoogeld en vastgesteld dat er nogal wat bunkers gebouwd zijn in dit gebied, het is gemaakt van betonnen lateien en is nog in perfecte staat.” Luchtaanvallen waren vrij gebruikelijk tijdens de Battle of Britain (1940), daarom werden er in die tijd veel stevige bunkers gebouwd uit veiligheid voor de bewoners.

Het is echt een bijzondere ontdekking, Simon wil het bewaren als een deel van de geschiedenis en hij vindt het ongelooflijk dat het toentertijd met de hand was gebouwd. In de bunker heeft Simon ook nog verschillende bijzondere objecten uit die tijd gevonden. In de bunker werden onder andere oude drankflessen gevonden tussen de modder en het vuil. Maar het meest bijzonder vond hij toch wel deze oude krant, die nog steeds intact is. Wil je weten hoe de bunker er verder uitziet? Klik dan op de video hieronder waarin Simon ons een uitgebreide rondleiding geeft.