Zo maak je jouw eigen galaxy unicorn tafel!

Soms heb je van die oude meubelstukken waar je echt niks meer mee doet. Zonde, want je kan er meestal nog iets heel leuks van maken! Als je goed zoekt op het internet dan kan je altijd wel iets vinden. Zo ook dit toffe idee! Een vrouw had een oude eettafel die ze niet meer gebruikte, in plaats van hem weg te gooien besloot ze het een makeover te geven. Hoe ze dat doet zie je hieronder!

Wat heb je nodig?

– Oude tafel
– verschillende kleuren verf
– Spuitbus verf (zilver)
– Plastic doek
– Verfroller
Zijdeglans

Stap 1. Ze heeft de glasplaat van de tafel losgemaakt van het frame zodat ze hem makkelijker kon verven. Maar mocht je de bovenkant niet los kunnen maken, zorg dan dat je de tafelpoten goed beschermt tegen rondvliegende verfspetters.

Stap 2. Spuit de gehele oppervlakte zilver, zodat je een mooie basis hebt. Omdat het thema ‘galaxy unicorn’ is, is er gekozen voor de kleur zilver. Laat de tafel goed drogen voordat je aan de volgende stap begint!

Stap 3. Spuit nu de verschillende kleuren verf op de tafel.

Stap 4. Leg het plastic doek op de tafel met verf en begin met de verfroller al het verf uit te smeren. Op deze manier gaan de kleuren zich met elkaar mengen en krijg je een bijzonder effect.

Stap 5. Wanneer het verf goed opgedroogd is, kan je er met zijdeglans overheen gaan. Hierdoor gaat de doffe uitstraling weg en wordt de tafel glimmend. Zijdeglans kan je hier kopen!

Wil je alle stappen nog eens goed bekijken? Klik dan op de video hieronder!