Opzoek naar een zonnescherm? Dit milieubewuste plan is de perfecte oplossing!

De zomer is helaas alweer voorbij maar wellicht is dit een leuk en handig idee voor volgend jaar! Het zonnescherm dat je nu gaat zien is innovatief en milieuvriendelijk! Het is namelijk gemaakt van planten. De Japanse designer, Hideo Kumaki, heeft het idee ontworpen om op een natuurlijke manier minder zon in het huis te laten stralen en om een gezellige buitenruimte te creëren onder de bladeren. Dit natuurlijke zonnescherm is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens erg handig op hete zomerdagen. De designer heeft namelijk gemeten dat het binnen in het huis 10 graden koeler was dan de buitentemperatuur. Dit kwam doordat het zonnescherm de warmte weghield van het huis.

Voorheen zag het huis er zo uit. Doordat de zon de hele dag naarbinnen scheen en het huis veel ramen heeft, werd het erg warm. Dit was ook de reden waarom de eigenaren de gordijnen veelal dicht hadden zitten. Maar dit vonden ze zonde omdat ze zo de mooie tuin niet konden zien. Ze wilden dus graag een oplossing zodat ze de gordijnen open konden doen en alsnog van een groen uitzicht konden genieten. En dit is wat de architect er van gemaakt heeft! Een prachtig zonnescherm met mooie groene bladeren. Voor het zonnescherm zijn klimop planten gebruikt, wil je weten welke planten in Nederland het beste geschikt zijn voor dit idee? Klik dan hier!

Het uitzicht naar buiten toe is er niet lelijker op geworden, integendeel, het ziet er juist super mooi uit!

Onder het zonnescherm is nog genoeg ruimte voor een tafel met stoelen, zodat je hier lekker kan dineren. Op deze manier hoef je geen parasol erbij te pakken maar zit je altijd in de schaduw. En geef toe, het ziet er toch super romantisch uit? Je zou zelfs eventueel een lichtslinger tussen de planten door kunnen rijgen zodat je in de avond kan genieten van mooie verlichting.Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!